Veelgestelde vragen
Krijg hier antwoord op de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@mediation-vergelijken.nl.
Zoekt u een mediator? Dan kunt u middels het aanvraagformulier meerdere offertes opvragen. Vergelijk en bespaar!
Wij streven ernaar dat alle aangesloten bedrijven u binnen 24 uur een passende offerte doen toekomen.
Met mediation probeert u samen met de andere partij tot een oplossing te komen. U voert gesprekken met de mediator en de andere partij. De mediator leidt het gesprek en begeleid het conflictbemiddelingsproces van A tot Z.
Het grootste voordeel van mediation is dat u niet hoeft te procederen, waardoor het stukken goedkoper is. Een rechtszaak voor een echtscheiding kost gemiddeld €2.500,- terwijl mediation slechts een paar honderd euro kost.
Daarnaast is een procedure met behulp van mediation vaak korter dan een rechtszaak. U bent niet afhankelijk van ambtenaren en hun werktijden en wijzen waardoor uw gesprekken met de wederpartij en mediator sneller verlopen.
Tot slot is ruim driekwart van de partijen die mediators inschakelen bij conflicten tevreden over het eindresultaat. Genoeg redenen om mediation te verkiezen boven een gerechtelijke procedure!
Het nadeel van mediation is dat alle partijen achter de mediation moeten staan. Het is en blijft altijd een vrijwillig proces.
Het is mogelijk om ‘toevoeging’ te krijgen voor mediation. Hiervoor moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat uw salaris en vermogen niet te hoog zijn. Een mediator kan u hier uitgebreid advies over geven.
Er zijn verschillende soorten mediation. De meest voorkomende zijn mediatiors voor:
- Echtscheidingen
- Arbeidsconflicten
- Zakelijke conflicten
- Relationele conflicten
Mediators stellen hun eigen tarief vast. Dit ligt doorgaans rond een bedrag van €175,- exclusief BTW per uur. Als u mediaton inschakelt, dan betaalt u deze kosten samen met de wederpartij.
Mediation heeft niet altijd zin. Wanneer een of meerdere partijen in het conflict niet bereid is om mee te werken. wordt het erg lastig om nog tot een vruchtbare oplossing te komen.
Nee. Een mediator is geen therapeut. Bij therapie probeert men een relatie te herstellen terwijl er bij mediation juist wordt gekeken naar het samen door één deur kunnen na beëindiging ervan.
Heeft u een vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op via info@mediation-vergelijken.nl